ČITAJMO ZAJEDNO

ČITAJMO ZAJEDNO

nedjelja, 26. veljače 2012.

SIMPLY IRRISISTIBLE Chinooks 1 - Rachel Gibson

PRVA KNJIGA IZ SERIJE O HOKEAŠIMA!
Knjiga započinje kad je Geogeanne još dijete i sluša razgovor u kojem učitelj govori njenoj baki da Geogeanne nikad ne bude pametna kao ostala djeca jer je slaboumna. Razgovor koji će Geogeanne obilježiti njeno odrastanje i dio života. Bježeći sa svog vlastitog vjenčanja u pink haljini koja joj je premala Geogeanne Howard (iritantna  manipulatorica) uskače u auto Johna "The Wall" Kowalsky, igrač hokeja Seattle Chinooks koji nema pojma da djevojka koju spašava je odbjegla nevjesta vlasnika kluba za koji John igra. Iako kada sazna tko je Geogeanne pokušava se udaljiti od nje i riješiti se je privlačnost među njima je opipljiva. Nakon noći pune strasti John (teški idiot sa problemom alkohola) ostavi Geogeanne u zračnoj luci sa kartom u ruci da ode čim dalje od njega ni ne misleći da joj tim postupkom slama srce. Knjiga se nastavlja sedam godina kasnije kad se John i Geogeanne ponovno susreću na dobrotvornoj priredbi u Seattlu, gdje je Geogeanne zadužena za catering. Sva smušena nakon susreta sa Johnom, Geogeanne ispada čekovna knjižica koja Johna dovodi na njena vrata. John se ne malo iznenadi kad shvati da Geogeanne ima kćer od šest godina a još više kad shvati da je to zapravo njegova kćer. John želi zajedničko skrbništvo, a Geogeanne se boji da će joj oduzet kćer jedinu sreću u životu. Geogeanne više nije ona naivna djevojka sad je uspješna poslovna žena suvlasnica uspješnog cateringa, žena koja se uspješno nosi sa svojom DYSLEXSIOM, i neće dopustiti da joj nitko poremeti njezin mir. John ima druge planove, shvaća da ga Geogeanne privlači kao i prvi put ali sad mu je kćer na prvom mjestu. Uz brdo problema, vrućeg sexa,  nalaženja na krivom mjestu u krivo vrijeme, raznih prijatelja i dečka koji ljubi kao mrtva riba, psa koji ne izgleda kao pas i vlasnika koji još uvijek zamjera Geogeanne što ga je ostavila pred oltarom, Johna čeka teška odluka. Hoće li John konačno biti sretan sa svojom kćeri, ženom koju voli i dalje igrati za svoj klub ili će sjene iz prošlosti to uništi!

Kad sam čitala ovu knjigu imala sam osjećaj da čitam neku od knjiga Susan E. Phillips, namjerno ili ne ova knjiga je jako slična knjigama od Susan, počevši od naslova pa do lika Geogeanne koja se može usporediti sa likom Francesce iz Šminkerice i pričom iz te knjige. Rachel Gibson također im seriju o sportašima hokejašima kao i Phillips o američkom nogometu. Iako Gibson nije još tako jaka spisateljica kao Philips, svi ljubitelji Susan E. Phillips mogu biti sretni jer su pronašli nešto što će ih zabaviti dok čekaju novu knjigu nenadmašne Susan.

2 komentara:

  1. Hej :) jako mi se svidja tvoj blog,imamo slican ukus sa knjige. Obozavam da citam i velikii velikii sam fan SEP,medjutim u Srbiji nije preterano zastupljena kod izdavackih kuca,prevedeno je samo par dela.Ostale sam nabavljala online(mada mi nije isti osecaj kad citas sa kompa ili imas knjigu u rukama),kako je vecina knjiga prevedena na hr nije mi bilo problem da ih nadjem. Citajuci tvoje postove jako si me zainteresovala za neke knjige,pa te moram pitati za neke informacije. Prvo vezano za knjigu "WHITNEY, MY LOVE" da li je prevedena na hrvatski? ili sam osudjena na enegleski,spanski kao bolju ocpiju:) i jos za knjige Rachel G. napsiala si da podseca na SEP,i malo je reci da sam odusevljena i puna entuzijazma po pitanju njenih knjiga,medjutim nisam upoznata sa njenim radom,pa me najvise interesuje da li je prevedena u Hr? I ako jeste koja dela-ne mogu pronaci na internetu? Hvala unapred :) :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Bok ovog ljeta su počeli prevodit knjige od Rachel G. prva knjiga je "Ljubav i ostale katastrofe" u izdanju Znanja a možeš ju nabavit u Tisak mediji za 29,90kn. Whitney je prevedena isto ovog ljeta "Whitney ljubavi moja" u izdanju Mozaik knjige.

    OdgovoriIzbriši