ČITAJMO ZAJEDNO

ČITAJMO ZAJEDNO

četvrtak, 16. veljače 2012.

PRIJE TEBE - Judith McNaught

  Što reći o toj knjizi? Još jedna povijesno/ljubavna drama, takoreći nastavak puno boljeg prvog dijela Withney, My Love. Priča počinje 4 godine nakon završetka prvog dijela, a glavni lik je mlađi brat dinastije Westmoreland Stephen koji je naslijedio daljnjeg rođaka titulu vojvode i time postao najpoželjniji neženja u kraljestvu i šire. Naravno da su se sve poznate i dobrostoječe dame odmah bacile u lov na titulu što je Stephena samo učinilo još nepristupačnijim i većim cinikom, tj. dok nije upoznao gospođicu Charise Lancaster, koja je stigla brodom iz Amerike da se uda za baruna Burletona. Kojeg je nesretnim slučajem pregazio konjima i ubio baš Stephen. Dok pokušava razjasniti situaciju još na dokovima sa gospođicom Lancaster, dogodi se još jedna nesreća u kojoj nastrada gospođica a za koju Stephen sam sebe krivi. Ne gubeći ni trenutka Stephen ju odvodi kući na oporavak, da bi kad se probudi saznao da  je izgubila pamćenje.

Gospođica Sheridan je plaćena pratilja  Charisi Lancaster na putovanju za Englesku. Sheridan se užasava trenutka kad će stići  jer mora Charisinom zaručniku saopćiti vijest da je izgubila njegovu zaručnicu tijekom putovanja tj. da je pobjegla sa drugim muškarcem i udala se. Sad kad stoji ispred tog muškarca i on joj govori da je Burleton mrtav Seridan sva uznemirena pokušava se vratit na brod ali onda ju pogodi brodski teret i nastaje tama.

Komplikacije nastaju kada se Sheridan probudi i ne zna tko je i gdje je, a svi je zovu Charis Lancaster, pa ako je svi tako zovu mora da je istina. Priča se onda tu dodatno zakomplicira sa tim što Sheridan misli da joj je Stephen zaručnik a on ne želi reći da nije da ju ne uznemiri. u sve se to umiješala i dobro poznata obitelj Westmoreland koja im želi pomoći i zavrzlama je tu, a svi znamo kako će završiti, uz pokoju suzu i puno ljubavi.



 
                                                      

2 komentara:

  1. Tražim ovu knjigu, da li je prevedena kod nas? ako jeste, koja knjižara?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Knjiga je prevedena u 10 mjesecu prošle godine zove se "Prije tebe" u izdanju Mozaik knjige.

      Izbriši