ČITAJMO ZAJEDNO

ČITAJMO ZAJEDNO

subota, 18. veljače 2012.

WHITNEY, MY LOVE - Judith McNaught

       Knjiga Whitney, My Love je još jedna u nizu Westmoreland sage.

Whitney je mlada djevojka koja je u svojim tinejdžerskim godinama bila zaluđena ljubavlju za svog zgodnog susjeda Paula Saverina. Zbog svih nepodopštvina koje je stvarala da mu privuče pažnju, njen otac je pošalje u Francusku na preodgoj. Tamo Whitney izrasta o prekrasnu mladu damu koja osvaja pariško visoko društvo. Tamo je primjećuje i Clayton Westmoreland. Dok Whitney sanja o povratku kući da vidi Paula i da on ostane očaran njenom promjenom, nije ni svjesna da ju je njezin otac prodao čovjeku koji je najviše ponudio.

Clay Westmoreland vojvoda od Claymorea je bezobrazno bogat, samouvjeren, i zgodan. Očaran sa Whitney odlazi kod njenog oca i daje mu ponudu koju ovaj ne može odbiti, uz jedan uvjet nitko ne smije znati tko je on dok ne osvoji Whitney.
Whitney se vratila kući sva uzbuđena u namjeri da pokori sve koji su joj se rugali u mladosti. Dok nastoji osvojiti Paula upoznaje i novog susjeda Claya koji joj je stalno za petama, i kad je konačno uspjela da ju Paul   zaprosi, saznaje da je zapravo već zaručena za Claya. U nizu raznih događaja i nesporazuma Clay bijesan od ljubomore jer misli da se Whitney već podala drugom muškarcu, uzme je skoro na silu i saznaje da je pogriješio ali sad je kasno za kajanje. Clay odustaje od vjenčanja jer misli da ga Whitney prezire. Sad je na Whitney red da se bori za Claya, uz malu pomoć prijatelja i obitelji, ili je prekasno, jeli se Clay već oženio kako kruže glasine.
Knjiga je puna preokreta i zavrzlama doslovno se zalijepiš za nju. U knjizi se spominje i povijest obitelji Westmoreland, a lik iz te povijesti je Royce a njegova priča je napisana u knjizi Kraljevstvo snova. Definitivno jedna od najboljih ljubavno povijesnih knjiga.

Nema komentara:

Objavi komentar