ČITAJMO ZAJEDNO

ČITAJMO ZAJEDNO

četvrtak, 23. listopada 2014.

SUSAN ELIZABETH PHILLIPS - Heroes are my weakness

    Najnovija knjiga od Susan Elizabeth Phillips govori o Annie Hewitt mladoj ženi koja se bori sa brdo problema koji su je pogodili. Nakon smrti njene majke ostali su joj samo veliki dugovi i kuća na malom otoku na obalama države Maine, koju je njena majka dobila u razvodnoj parnici od bivšeg muža bogataša Harpa. Annie je prisiljena vratiti se na otok koji joj nije ostao u dobrom sjećanju, otok na kojem je provodila ljeta sa obitelji Harp i svojom majkom, gdje se prvi put zaljubila, gdje su joj slomili srce, i ono najstrašnije gdje ju je Theo Harp pokušao ubiti. Dok se još uvijek oporavlja od upale pluća Annie se uputi na otok, i odmah upadne u probleme kad autom sleti u duboki snijeg, zbog luđaka koji jaše konja po snježnoj oluji koda ga svi vrazi gone. Pokušavajući se smjestiti i naviknuti na otok odlazi do kuće obitelji Harp gdje susreće prijateljicu iz djetinjstva koja sad radi u toj kući i njenu malu kćer koja iz nekog razloga ne govori. Annie otkriva da se i Theo Harp nalazi u kući, osoba koje se Annie boji više od ičega. Theo je tu jer pokušava napisati novu knjigu još jedan horor od kojeg se ledi krv u žilama i nije nimalo sretan zbog dolaska Annie na otok.Ona ga podsjeća na prošlost i budi osjećaje koje on ne želi osjećati. Annie je vesela i prpošna pomalo sarkastična i svojim lutkarskim predstavama usrećuje djecu i njen brzi jezik jedino je oružje protiv zločestog Thea ili je on zapravo dobar ni Annie nije sigurna sve je to tako zbunjujuće. Tu su još i stanovnici otoka onih par koji još uvijek žive tamo cijele godine koji imaju vlastite planove za Annie i otok.

On zna na desetke načina kako ubiti golim rukama.
Ona zna na desetke načina kako nekog na smrt nasmijati.
Tako je spisateljica opisala likove a ja mogu reći da sam malo razočarana knjigom očekivala sam puno više a imam osjećaj da je ova knjiga napisana tek toliko da se nešto objavi. Jasno je da ne može svaka njena knjiga biti da vrištiš od sreće ali ova mi je nekako ispod njenog ranga, ali to je samo moje mišljenje i nemojte da vas to spriječi da ju pročitate pogotovo ako ste ljubitelj SEP-inih knjiga.


Nažalost knjiga još uvijek nije objavljena kod nas i ne znam kad će biti ali možete ju pročitati na engleskom baš kao ja.