ČITAJMO ZAJEDNO

ČITAJMO ZAJEDNO

nedjelja, 9. veljače 2014.

CVIJEĆE U OLUJI - Laura Kinsale

Vojvoda od Jarvaulxa briljantan je, lijep i opasan. U njegovoj blizini dame se rumene a neke padaju i u nesvijest. Njegovi razuzdani dani prekinuti su usred dvoboja (na koji ga je izazvao muž od jedne Vojvodine ljubavnice) kada doživi moždani udar. U uvjerenju da je trajno oštećen njegova obitelj šalje ga u sanatorij. U Christianov život ponovno ulazi Maddy Timms, mlada žena drugačija od svih koje je upoznao. Christianu je ona svijetlo u mraku, a on njoj čovjek zbog kojeg će se odreći svega u što je dotad vjerovala. Naime Maddy se zapošljava u sanatoriju kojeg vodi njen rođak i tamo dovodi sa sobom svog oca slijepog ali briljantnog matematičara. Maddy je klerik i zbog strogih kleričkih zakona zabranjeno joj je sve što Christian predstavlja. Doznavši da u tom sanatoriju nalazi i Christian odluči biti njegova osobna njegovateljica (jer Bog tako želi), naime Christian je također briljantan matematičar i surađivao je sa njenim ocem i tako ga je Maddy upoznala. Ali ovaj Christian nije onaj Christian kojeg ona poznaje (zgodni razvrtnik), ovaj je zvijer u liku čovjeka nepredvidljiv i totalno opasan luđak.Vrijeme koje provodi sa Christianom, dovode je do zaključka da on nije lud samo je uplašen i ne može govoriti. Od trenutka kad je shvatio da je živ i zatvoren u ludnicu Christian je postao bijesna životinja, sve do trenutka kad ugleda malo svijetlo u svom mraku, Maddy "moja Maddy". Uplašen i bez ikakve nade da ozdravi jer njegov mozak ne želi raditi i ne može izgovarati riječi ali shvaća gdje je i da to nije dobro mjesto za njega pokušava pobjeći na sve načine ali kazna za to svaki put je groznija i sad je tu i "moja Maddy". Uz Maddynu pomoć Christian napreduje, ali onda dolazi vijest od obitelji, da će ga proglasiti ludim i sve mu oduzeti. Tu počinje borba sa vremenom jer Christian ima samo šest mjeseci da se oporavi i uvjeri suca da nije lud. U toj borbi pomoći će mu prijatelji i stroga ali odvažna teta koja ne želi da Christian izgubi naslov koji je u njegovoj obitelji stoljećima, a najbolji način da prikaže Christiana normalnim je da ga oženi za bogatu nasljednicu koja je u lovu na titulu i ta mala sitnica da je on "lud" neće joj smetati. Ali Christian ne želi biti u prostoriji sa nepoznatim ljudima a kamoli oženiti totalnu strankinju on želi, on treba "moja Maddy".
Hoće li Maddy moći odbaciti svoja vjerovanja da spasi Christiana ili će je to odvesti ravno u propast daleko od svega u što vjeruje.

Ovo je jedna od onih knjiga koju kad počnete čitati ne možete ispustiti iz ruku i uz to čupate si kosu i vrištite koliko je dobra, a suze su obavezne. Jer borba Christiana za goli život i ljubav "moja Maddy" odvesti će ga do samog ruba. Ovaj muškarac bori se za svoj život rukama i nogama, dok mu njegov mozak ne želi surađivati, a ženi koju voli više od života, draža je zajednica Klerika.
Zašto "moja Maddy" pa pročitajte i saznajte!!!!


Nema komentara:

Objavi komentar